Skip to content

Info voor bezoekende clubs

Onderstaand informeren wij jullie over de uitvoering van het gewijzigde Corona protocol (vanaf 6 november 2021).
Wij handhaven deze regels op de volgende manier
1. Als je de zaal in komt vragen wij u om de QR-ode of negatieve corona test bewijs (CTB).
2. Wij scannen de QR-code en vergelijken de daaruit voortkomende informatie met je identiteitsbewijs
3. Bij een daaruit voortkomende groene status mag je de faciliteit betreden, bij een rode status is dat helaas niet mogelijk.

Uitzonderingen
Uitgezonderd zijn mensen die functioneel aanwezig moeten zijn. Zij hoeven geen CTB te tonen. Denk hierbij aan: trainer, onderhoudsmedewerkers. Dit geldt niet voor ouders/verzorgers die meerijden naar uitwedstrijden, zij moeten als publiek wel een CTB tonen.

Wij verzoeken iedereen om tijdig aanwezig te zijn.

Voor vragen kunt u mailen naar: info@invictusbc.nl.

Algemene regels

Allereerst is het van groot belang dat iedereen de basisregels blijft volgen, of je nu wel of niet gevaccineerd bent. Hoe beter we dit met elkaar doen, hoe minder het virus zich kan verspreiden en hoe minder beperkende maatregelen er nodig zullen zijn. De basisregels helpen aantoonbaar om besmetting te voorkomen.

Onder de basisregels wordt verstaan:

  • Testen bij klachten: blijf thuis en laat je testen bij de GGD. Ook als je al gevaccineerd bent.
  • Bij een positieve test: blijf thuis en vermijd contact met anderen, ook als zij gevaccineerd zijn.
  • 1,5 meter is een veilige afstand. Bescherm jezelf en anderen.
  • Schud geen handen.
  • Was vaak en goed je handen.
  • Hoest en nies in je elleboog.
  • Zorg voor voldoende frisse lucht en ventilatie in binnenruimtes.

Nieuwe maatregelen
Per 6 november heeft het demissionair kabinet nieuwe maatregelen afgekondigd omtrent corona. Ook voor sportbeoefening hebben de nieuwe regels de nodige consequenties.

Voor sport betekent dit samengevat het volgende:
Algemeen
Vrijwilligers en mensen die functioneel aanwezig moeten zijn hoeven geen coronatoegangsbewijs (CTB) te tonen. Denk hierbij aan trainers, coaches, leiders, onderhoudsprofessionals en vrijwilligers. Als hun taak erop zit, dan gelden de maatregelen zoals hieronder zijn weergegeven.

Binnensport
Bij sporten op binnensportlocaties, zoals sportschool, sportkantine en zwembad, is er voor publiek en sporters vanaf 18 jaar een coronatoegangsbewijs (CTB) vereist.
Ouders die meerijden naar uitwedstrijden worden gezien als toeschouwer en moeten een coronatoegangsbewijs (CTB) laten zien.

Kortom: iedereen die in een sportaccommodatie aanwezig is (vanaf 18 jaar) moet beschikken over een CTB. Alle locaties controleren op een CTB én een geldig identiteitsbewijs. De organisator van de activiteit (de vereniging, de sportschoolhouder, het zwembad, etc) is verantwoordelijk voor de controle.

Sportkantine
In sportkantines gold al deels de verplichting van een coronatoegangsbewijs, het kabinet breidt deze verplichting per 6 november uit naar de hele sportkantine inclusief het buitenterras. Kiest u ervoor om alleen buiten het afhalen van eten en drinken te faciliteren dan hoeft er geen CTB check te worden gedaan.

Back To Top
Zoeken