Skip to content

Alle leeftijden en alle niveaus kom je tegen bij de Invictus recreanten. Van beginners, sportievelingen, enthousiastelingen tot gedreven oud-competitiespelers. Onze recreanten spelen in het seizoen van september tot en met mei iedere maandagavond en donderdagavond in sporthal De Duikelaar van 20.30 uur tot 23.00 uur. Op reguliere feestdagen zoals 2e Paasdag, Pinksterdag en Hemelvaartsdag wordt vanzelfsprekend niet gespeeld.

Volgens een indraaisysteem wordt er op de recreantenavonden vrij gespeeld. Dat wil zeggen dat je zelf je naamkaartje afhangt op een bord waarop tijden en baannummers staan. Op deze manier sta je (vaak in een dubbelopstelling) steeds met andere recreanten op de baan. Een speelronde duurt 20 minuten. Daarna wordt er gewisseld. Meestal kun je, als je genoeg energie hebt, daarna op een andere baan gelijk doorspelen. Op drukke avonden heb je soms een verplichte pauze van 10 minuten en kun je dan in de gezellige bar van De Duikelaar een drankje nuttigen of even met je sportvrienden bijpraten.

Naast het reguliere indraaisysteem hebben we ook diverse zogenaamde labelavonden. Bij het labellen deelt iemand lukraak de naamkaartjes in per speelronde en speel je dus echt met iedereen. Iedere eerste maandag en laatste donderdag van de maand zijn geplande labelavonden.

Daarnaast zijn er ook elk seizoen enkele toernooien, zoals een starttoernooi, een kersttoernooi, recreantenkampioenschappen en een slottoernooi.

Veel badmintonplezier dus bij de recreanten en voor de liefhebbers is er na afloop van het spelen nog de gelegenheid om even uit te dampen in de eigen bar van Invictus in De Duikelaar om het verloren vocht weer aan te vullen. We draaien als leden van Invictus zelf voor onze club bardienst, dus ieder lid zal ook eens een keer aan het einde van de avond achter de bar moeten staan.

Heb je interesse, kom gezellig een keer langs op een maandag- of donderdagavond voor een kennismaking.

Back To Top
Zoeken