Skip to content

Invictus 1 kampioen in de vijfde divisie!

Het hing al een tijdje in de lucht maar gisteren, 6 maart 2022, was het zover team 1 is officieel kampioen in de vijfde divisie. Het was niet de vraag of maar wanneer het kampioenschap binnen gesleept zou worden. Al het hele seizoen weet team 1 de overwinningen aan elkaar te rijgen. Vandaag stond de return tegen B.C. Hillegom op het programma, het enige team wat op papier nog kans kon maken op het kampioenschap. Wel in het onwaarschijnlijke scenario dat zij geen punt meer zouden laten liggen en Invictus geen punt meer zou pakken. Om definitief af te rekenen had Invictus nog 2 punten nodig.

Er werd op 2 banen gestart met de herendubbel (Michiel en Marco) en de damesdubbel (Ilse en Claudia). De dames wisten de wedstrijd naar zich toe te trekken in 2 sets 21-5 & 21-12. De heren maakte het zichzelf moeilijk en onnodig spannend. Er werd helaas in 3 sets verloren met 21-17, 14-21 & 17-21 de kurk moest dus nog even op de champagne blijven zitten. Vervolgens was het de beurt aan Rick om het kampioenpunt binnen te halen. In de eerste set ging het lange tijd gelijk op maar Rick wist met een eindsprintje de set naar zich toe te trekken met 21-17. In de tweede set ging hij hiermee door en pakte hij de set met 21-13, en daarmee het KAMPIOENSCHAP! Na een korte champagnepauze moest natuurlijk de wedstrijd nog uitgespeeld worden.

De beurt was aan Claudia om het volgende punt binnen te slepen. De eerste set wist ze te pakken met 21-15. In de tweede set was het tot het einde spannend maar ze wist met 22-20 aan het langste eind te trekken. Bij Marco was het niet anders de eerste set werd 21-18 en in de tweede set moest hij even een eindsprintje maken om een 18-20 achterstand om te buigen naar een 23-21 winst. Als laatste van de singles was Tamara aan zet. In de eerste set ging het lang gelijk op en wist Tamara de set met 21-16 de winnen. In de tweede set gaf Tamara een stuk meer gas en wist deze gemakkelijk met 21-8 te pakken.

Met een tussenstand van 5-1 gingen we de mixen in. Rick en Tamara knalde uit de startblokken en lieten hun tegenstanders niet in het spel komen en wonnen de eerste set met maar liefst 21-7. In de tweede set konden de tegenstanders iets meer weerstand bieden maar moesten genoegen nemen met een 21-14. Bij Michiel en Ilse, die meestal even moeten opstarten, ging het net als bij Rick en Tamara als een speer in de eerste set. Zij gingen met een 21-10 naar de drinkpauze. In de tweede set ging het gelijk op met een aantal mooie rally’s maar wisten Michiel en Ilse de 7-1 binnen te halen.

Volgende week de laatste wedstrijd van het seizoen! Team 1 gaat dan voor 14/14 overwinningen.